Zoeken in deze blog

02 april 2022

Gelezen in maart 2022

Uit Noorwegen: Het zustertapijt - Lars Mytting

 Na zijn vorige roman De Zusterklokken uit 2019 is Lars Mytting (1968, Fåvang) er met Het Zustertapijt, het tweede deel van de ‘Butangen-trilogie’. De Nederlandse vertaling is opnieuw van de hand van Paula Stevens. Mijn bespreking bevat spoilers uit het eerste deel. 








Uit België: De terugvlucht - Ines Nijs

Ines Nijs heeft met dit boek De terugvlucht, haar tweede roman uit, waarin ze vertelt over een van haar grote interesses: de vliegtuigpioniers van het Belgische Sabena, met name in dit boek Victor Heylighen, die de luchtverbinding tussen Brussel en het toenmalige Leopoldstad, het huidige Kinshasa, mee hielp uitbouwen. Ze maakte er een beklijvend menselijk verhaal van met een interessante historische achtergrond. Lees mijn bespreking.






Uit Zweden: Verzamelde werken - Lydia Sandgren

Verzamelde werken
Zowel debutante Lydia Sandgren als vertalers Janny Middelbeek-Oortgiesen en Eline Jongsma hebben een knappe prestatie geleverd met Verzamelde werken, een familieverhaal bekroond met de Zweedse August-prijs in 2020. Sandgren werkte meer dan 10 jaar aan deze vuistdikke roman van 784 pagina’s over de familie Berg, die in Zweden een bestseller werd en waarmee ze hoge ogen gooide bij de literatuurcritici. De vertalers hebben alvast de longlist gehaald van de Europese Literatuurprijs dit jaar. Lees mijn bespreking

--- Je reactie wordt pas zichtbaar nadat ik ze heb goedgekeurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire blogs