Zoeken in deze blog

04 januari 2023

Gelezen in december 2022

Eén roman


diepdiepblauw - Nikki Dekker cover
diepdiepblauw - Nikki Dekker: In 'diepdiepblauw' onderzoekt Nikki Dekker onze relatie met de dieren onderwater, waarvan we maar weinig begrijpen, met de mensen om ons heen, die vaak al even raadselachtig zijn, en bovenal: de relatie met onszelf. Welke identiteiten meten we onszelf aan en wanneer laten we die weer los? Dit is een gevarieerde goed ineengezette coming-of-age essayistische roman in het queer-genre.

Gelezen voor de Lezersjury Antwerpen Leest van De Bronzen Uil 2022


Twee novellen

Willem en mijn wellust - Olyslaegers
Willem en mijn wellust - Jeroen Olyslaegers: Een smeuiige Olyslaegers-novelle. Het probleem is dat dit té veel belooft voor zijn volgende roman! Dit is als een schets, een opstapje naar dat volgende boek.  






Cargo Gaea Schoeters
Cargo - Gaea Schoeters: Een leuk geschenk van de onafhankelijke Vlaamse Confituur-boekenwinkels, Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de machtsovername door de Taliban, en toont de impact van politieke keuzes op gewone mensen en andersom. Gaea Schoeters slaagde erin een origineel verhaal te schrijven dat heel wat emoties oproept.



Twee dichtbundels 

Call us what we carry - Amanda Gorman
Call us what we carry - Amanda Gorman: Knappe Amerikaanse poëzie met een wereldwijde weerklank en een presidentiële rand.









De mooiste dagverzen - Stijn De Paepe
De mooiste dagverzen - Stijn De Paepe: dagverzen en twittergedichten van de veel te vroeg gestorven rederijker Stijn De Paepe, die groot was in verzen, sonnetten en kwatrijnen en pal op de actualiteit zat. Grappig, ontroerend, relevant, en 'boenk erop' zoals in het Vlaams weleens wordt gezegd, hij was het allemaal. Uit zijn vele verzen maakte Said Bataray, zijn vriend, deze selectie. Ik las eerder al twee andere bundels van Stijn. 





--- Je reactie wordt pas zichtbaar nadat ik ze heb goedgekeurd. Your reaction will become visible after I will have approved it. Votre réaction devient visible après que je l'aurai approuvée.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire blogs