Zoeken in deze blog

16 april 2021

Mijn lijstje podcasts en streams

Photo by cottonbro from Pexels
Hieronder volgt een lijstje podcasts en streams die ik in deze digitale tijden interessant én ontspannend vind om te volgen. Wie weet volgt er later nog wel een update. Dan zal ik deze post opnieuw onder de aandacht brengen en opnieuw publiceren. Met dit lijstje kan je alvast heel wat uren goed spenderen! 

  • Podcast van Bart Moeyaert: met gedichten en een 10-delige reeks van de lezing "Voor we met z'n allen uit elkaar vallen". (Barts Nieuwjaarslezing voor filosofiehuis Het vliegend hert eind 2015 dat ook als boek verschenen is) Vanaf 3 mei volgt er een nieuw verhaal in zijn podcast: "Hoe een stad ontstaat". 
  • De Wereld van Wildevrouw op radio Klara: In deze 5-delige serie schetst auteur Jeroen Olyslaegers het decor van zijn roman ‘Wildevrouw' : het 16de-eeuwse Antwerpen. Het is een tijd waarin de stad haar ‘Gouden Eeuw’ beleeft. In korte tijd is ze uitgegroeid tot één van de belangrijkste handelsmetropolen van Europa. Met acteur Stefaan Degandt als Beer!
  • Boeken op woensdag: Journalist Dirk Leyman interviewt auteurs over hun nieuwste romans of non-fictieboeken.
  • Overlezen: de literaire talkshow in De Warande in Turnhout, de laatste editie van dit voorjaar 2021 heeft net plaatsgevonden met Walter Van den Broeck en Annelies Verbeke
  • De Wereld Staat Stil: De Wereld Staat Stil was een online liveshow waarmee Soe Nsuki en Johan Petit de winter verwarmden. Elke vrijdagavond ontvingen zij drie gasten, met een focus op verhalen brengen. De show werd live gestreamd vanuit de foyer van CC Berchem. 
  • De Bourgondiërs: het bestseller-boek van Bart Van Loo werd gevolgd door een van de best beluisterde podcasts in België en Nederland, deze podcastreeks is nog steeds beschikbaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire blogs